Stoofperen

Toen we nog vla met stoofpeertjes aten van hetzelfde bord als waar we onze hutspot op hadden gegeten. Als ik daar aan terugdenk krijg ik de kriebels.

Ga direct naar het Recept

Maar hoe maak je stoofperen?

dit vind ik een mooie foto

Om stoofpeertjes te maken heb je nauwelijks een recept nodig, ze moeten namelijk stoven in vloeistof tot ze zacht zijn en dat kan van in alles zijn. Rode wijn, witte wijn, port, water, water met een beetje limo of Roosvicee. En dan kun je er van alles bij doen: citroen, citroenschil, limoen, limoenschil, kaneel, vanille, vanillesuiker, kruidnagel, suiker, en wat nog meer? Lekker combineren.

Daarnaast kun je ook nog eens kiezen of je de peertjes helemaal schilt of helemaal niet. Of iets daartussenin. Ik heb een combinatie van alledrie gedaan. En dan moet je nog de keuze maken: laat je ze heel met het steeltje eraan of snijdt je ze in stukjes met het klokhuis eruit? Men zegt dat ze meer smaak krijgen als je het steeltje eraan laat.

Op een rijtje
  • Was de peren.
  • Schil ze wel of schil ze niet.
  • Doe de peren in een pan en vul deze met vloeistof tot de peertjes bedekt zijn.
  • Laat ze peertjes langzaam stoven tot ze zacht zijn (af en toe even met een vorkje in de peertjes prikken).
  • Laat de stoofpeertjes afkoelen.
  • Lekker smikkelen!
Schilletjes" Limoenen

 

Probeer ook dit ;-)

Stoofperen

Heerlijke stoofpeertjes maken? Kijk hier voor het recept

Appelmoes

Een eenvoudig recept om de heerlijkste appelmoes te maken.

Champignonsoep

Romige champignonsoep. Kijk hier voor het recept

Bladerdeeg

Ofwel snel bladerdeeg. Eigenlijk heel veel lekkerder dan die uit een pakje. Maar het is wel meer werk.

Pesto

De heerlijkste zelfgemaakte pesto: hoe maak je die?