ontvelde amandelen

Amandelen ontvellen is aardig wat werk. Natuurlijk is het enigszins afhankelijk van hoeveel amandelen je van hun velletje wilt ontdoen. Het begint simpel: je doet kokend water over je amandelen heen en dit laat je een paar minuten staan. Vervolgens laat je de amandelen schrikken door ze in koud water te doen. Daarna wacht je weer een paar minuten alvorens je ze afgiet.

ontvelde amandelen 1 ontvelde amandelen 2 ontvelde amandelen 3 ontvelde amandelen 4

Lekker pellen

En dan kun je beter maar even voor de televisie gaan zitten met drie bakjes: één waar de amandelen met het velletje inzitten, één waar je de velletjes in doet en één waar je de ontvelde amandelen in gaat doen. Hoe langer je wacht, hoe losser de velletjes gaan zitten naar mijn idee. En hoe losser ze zitten, hoe makkelijker je het velletje erafkrijgt. Soms heb je het geluk dat je de amandelen uit hun velletje kunt knijpen en dan is het zo gepiept, maar de meeste moest ik gewoon eraf pulken. Jemig de pemig, wat een gedoe. Al die moeite, terwijl ik ook wel van amandelen met een velletje eromheen houd.

Een zeer korte update: Blijkbaar kan het makkelijker. De tweede keer dat ik dit deed ging het een stuk gesmeerder. Dat kun je hier lezen.
met drie bakjes op de bank

 

Probeer ook dit ;-)

Stoofperen

Heerlijke stoofpeertjes maken? Kijk hier voor het recept

Appelmoes

Een eenvoudig recept om de heerlijkste appelmoes te maken.

Champignonsoep

Romige champignonsoep. Kijk hier voor het recept

Bladerdeeg

Ofwel snel bladerdeeg. Eigenlijk heel veel lekkerder dan die uit een pakje. Maar het is wel meer werk.

Pesto

De heerlijkste zelfgemaakte pesto: hoe maak je die?