banketbakkersroom

Wat heb je nodig voor een ruime hoeveelheid?

  • 500 ml melk
  • 100 gram suiker (meer kan ook als je van heel zoet houdt)
  • 5 eidooiers (minder kan ook)
  • 1 zakje vanillesuiker of een vanillestokje
  • 2 eetlepels bloem

Hoe maak je het?

  • Je verwarmt de melk in een pannetje, samen met het vanillemerg of de vanillesuiker en de helft van de gewone suiker.
  • Het eigeel vermeng je met de andere helft van de suiker en de 2 eetlepels bloem. Het wordt een stroef gek papje.
  • Als de melk heet is, doe je een scheutje bij het eidooiermengsel. Dit roer je goed door.
  • Gooi het eidooier-melk-mengsel in het pannetje waar de rest van de melk inzit.
  • Roer dit door, wacht al roerende tot het een minuut of vier heeft gekookt en gebubbeld en een dikke gare substantie is geworden.

  • Giet de banketbakkersroom in een diep bord en leg er een plastic folietje overheen, dan krijg je niet zo'n velletje straks. Laat het even afkoelen buiten de koelkast en zet het daarna in de koelkast.

En dan heb je een hemels geel papje waar je alle kanten mee op kunt.

Wat kun je er mee doen?

Ik moet bekennen dat ik er nog niet zo heel veel mee heb geëxperimenteerd, hoewel de mogelijkheden eindeloos moeten zijn. Ik doe het door appelmengsel van de appeltaart heen. Met eventueel wat gemalen amandelen erdoor.

banketbakkersroom 1 banketbakkersroom 2 banketbakkersroom 3 banketbakkersroom 4

Oordeel van onze testpersonen?

Dit recept krijgt gemiddeld een 8,3 als cijfer.
In totaal hebben 12 mensen hun oordeel gegeven over dit recept.

Probeer ook dit ;-)

Stoofperen

Heerlijke stoofpeertjes maken? Kijk hier voor het recept

Appelmoes

Een eenvoudig recept om de heerlijkste appelmoes te maken.

Champignonsoep

Romige champignonsoep. Kijk hier voor het recept

Bladerdeeg

Ofwel snel bladerdeeg. Eigenlijk heel veel lekkerder dan die uit een pakje. Maar het is wel meer werk.

Pesto

De heerlijkste zelfgemaakte pesto: hoe maak je die?