Appelmoes!

Soms koop ik appels zonder ze op te eten en dan maak ik er uiteindelijk appelmoes van. Of appeltaartjes. Appelmoes is appels kapot koken in een klein beetje water.

appelmoes met kaneel

Basisbenodigdheden

  • Appels
  • Suiker
  • Water

Eventuele benodigdheden

  • Vanillestokjes/vanillesuiker
  • Kaneel
  • Citroen/limoen

ontvelde tomaten 1 ontvelde tomaten 2 ontvelde tomaten 3 ontvelde tomaten 4

Hoe maak je dan appelmoes?

Nou, eerst gaan we de appels schillen. Ik heb twee soorten appels. Twee hele grote, en twee kleintjes. Wat voor appels dat zijn? Dat weet ik eigenlijk niet. We schillen de appels, verwijderen het klokhuis en snijden ze in stukjes.

Dan gaan ze in een pan met een beetje water. Een klein kopje, ongeveer honderd milliliter. En een paar schepjes (vanille)suiker, de hoeveelheid suiker kun je naar eigen smaak toevoegen. Ik houd niet zo van mierzoete appelmoes, dus ik doe ongeveer vier kleine lepeltjes. En een beetje limoenssap erbij voor de extra frissigheid!

Dan gaat het vuur aan, dat hoeft niet zo hoog. Nu is het wachten en af en toe een beetje roeren. Hoe langer je de appels kookt, hoe kapotter ze gaan en hoe meer je appelmoes krijgt. Wil je appelmoes met stukjes - appelcompote dus - dan kook je de appels iets minder lang.

Tot slot nog wat kaneel erdoorheen. Ik heb er nog wat van die Chinese 5-Spices powder doorheen gedaan voor een tropisch smaakje. Je kunt het laten afkoelen of een beetje warm opeten. Ik geloof dat ik het meest van ijskoude appelmoes houd.

5-gewuerze mischung: anijs, venkel, peperkorrels, kaneelschors en gember

 

Probeer ook dit ;-)

Stoofperen

Heerlijke stoofpeertjes maken? Kijk hier voor het recept

Appelmoes

Een eenvoudig recept om de heerlijkste appelmoes te maken.

Champignonsoep

Romige champignonsoep. Kijk hier voor het recept

Bladerdeeg

Ofwel snel bladerdeeg. Eigenlijk heel veel lekkerder dan die uit een pakje. Maar het is wel meer werk.

Pesto

De heerlijkste zelfgemaakte pesto: hoe maak je die?